Hva er Proflex Pipe Technologies AS


Proflex er et veletablert selskap i bransjen med historie tilbake til 1987. Det var Kjell Mathiesen som da opprettet Proflex, med mål om å utvikle et plastprofil for fleksibelt rør som hadde mange bruksområder.Etter mange år med prøving og feiling klarte man til slutt å utvikle et godt produkt som har mange bruksområder, for eksempel ved ventilasjon, utlufting, landbruk og tilsvarende. Ved en tilfeldighet ble røret brukt som beskyttelse av kabler som fleksibel oppbøy til strømskap og strøm/telefon stolper. Dette satte i gang en omfattende arbeidsprosess der målet var å skape et produkt som kunne tilfredsstille blant annet disse behovene.Med hjelp fra Norsk Hydro PVCs avdeling i Porsgrunn kunne man utvikle et materiale som både var smidig nok, men samtidig kraftig, slik at produktet kunne tilfredsstille NVEs krav til kabelrør. Det skulle ikke ta lang tid før responsen kom fra markedet, med Telenor (og Telia i Sverige) som den største kunden.I dag styres bedriften av Morten Tragethon og Sondre Hamre. Morten Tragethon er i dag daglig leder. Han er utdannet ingeniør innen maskinteknikk, og har tidligere erfaring fra plastekstrudering og sprøytestøping. Sondre Hamre er salgs og markedssjef. Han er utdannet innen maskinfaget og har tidligere jobbet som rørlegger i flere år.

Navnehistorie:

- 1992: Proflex endrer navn til Proflex Industri AS

- 2009: Proflex Industri endrer navn til Proflex Agentur AS

- 2013: Proflex Agentur endrer navn til Proflex Pipe Technologies AS og slår seg til ro i sine lokaler i Halden.

Filosofi:

Proflex Pipe Technologies ønsker å være en problemløser for sine kunder. Selskapet vil videreutvikle allerede benyttet teknologi og produsere tilfredsstillende og nyskapende produkter. Ved å utvikle egne produkter har Proflex tilegnet seg viktig kunnskap om forskjellig plastmateriale, blant annet ABS, elektrisk ledende PS, og flammehemmende PVC.

Miljø og kvalitet:

Proflex Pipe Technologies har en bevisst kvalitet- og miljøpolitikk. Vi produserer og leverer rør med høy kvalitet og lavest mulig miljøbelastning.
Våre produkter er resultatet av håndarbeid. Hvert eneste produkt blir inspisert og testet etter kundens standarder og ønsker.

Proflex vil være en miljøvennlig bedrift og bruker derfor lokale ordninger for sortering av avfall.
Egne produkter gjenvinnes, og det produseres nye produkter basert på denne gjenvinningen.
Kjølevann for nedkjøling av plastprofilene blir filtrert og brukt om igjen, slik at produksjonen har ett vannforbruk på tilnærmet null.
Vår produksjon bidrar ikke til noen forurensende utslipp, eller er en belastning på miljøet.

Alle ansatte på Proflex Pipe Technologies skal ha miljøbevisste holdninger og handlinger, og sørge for at Proflex er en bærekraftig bedrift som tar ansvar for miljøet.